Треньорът на Септември (София) Николай Митов обясни, че двама от титулярите му срещу Монтана са били на матура в днешния ден, а след това като истински професионалисти са помогнали на тима за победата с 2:0 на "Огоста".

Кубрат Йонашчъ и Борислав Малинов се включиха в срещата, пристигайки при съотборниците си само 30 минути преди първия съдийски сигнал. Двамата бяха заменени на почивката от Николай Митов.

"Надхитрихме домакините, това ни беше целта в този мач. Знаех, че ще имаме пространствата да вкараме голове. Монтана игра добре. Имахме и късмет. Искам да поздравя играчите за тактическата дисциплина и вложения труд днес. Така се постигат победи", коментира Митов след успеха, който доближи още повече Септември до класирането в елита.

"Искам специално да поздравя Кубрат и Боби Маринов. Тези момчета са отишли от 6 часа на матура до 12 часа и дойдоха 30 минути преди мача и изиграха едно полувреме. Поздравявам ги", разказа треньорът на столичния тим.

Маринов вкара първия гол в днешната среща.

"Това е нашата професия, бил си в друг отбор, отиваш, играеш, познавам ги добре. Монтана играе добре и има стабилна основа", добави специалистът, който наскоро си тръгна от "Огоста", за да застане отново начело на Септември.