Полицията в Перник, охранявала футболната среща между местния Миньор и столичния Левски (0:2) е задържала двама пернишки фенове. Това съобщи началникът на сектор Охранителна полиция при ОД на МВР инспектор Богомил Точев.

"Единият е хвърлял камъни по автобуса на футболистите от Левски след срещата, но за щастие не е уцелил и няма повреди по превозното средство. Вторият е в ареста за саморазправа с полицаи. Един привърженик на Миньор пък не е допуснат на стадиона, тъй като е бил пиян и е настанен в отрезвителя", поясни Точев.

В сектора, където са били феновете на Левски оградната мрежа е била намазана с грес, както и химическите тоалетни в сектора. С ръководството на фенклуба на Миньор са водени предварителни разговори, постигнати са договорености за спазване на реда и недопускане хулигански прояви, но въпреки това, макар и малко, те не са липсвали, твърдят от полицията.

200 полицаи от ОД на МВР в Перник и техни колеги от СДВР и ОД в Кюстендил са осигурявали реда и сигурността на срещата. Както вече е известно, фен на Левски бе прострелян с въздушна пушка в челото преди двубоя, но след като посети местна болница и раната бе обработена, бе изписан.