ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Янтра Габрово победи Монтана с 2:1 у дома в двубой от 26-ия кръг на Втора лига.

Двубоят стартира с опит за натиск на гостите, но постепенно домакините израниха играта и на свой ред се настаниха в половината на своя съперник. До сериозни опасности обаче не се стигна.

Наказаният наставник на домакините Велислав Вуцов пък не спираше да дава указания на своите футболисти от трибуните, което може да му донесе ново наказание.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Монтана обаче поведе в резултата в 15-ата минута с първия реален шанс за попадение. Футболистите на Николай Митов организираха бърза контраатака, при която Стивън Кирилов да се измъкне по дясното крило на скорост, напредна и влезе в наказателното пол, след което от аутлинията върна за връхлитащия Франк Ландри, който засече точно и реализира за 0:1.

Три минути след попадението се наложи да бъде извършена принудителна смяна в състава на Янтра, след като Даниел Гаджев получи физически проблем. На негово място се появи Ивайло Михайлов. Лошите новини за габровци продължиха и в 26-ата минута се наложи още една смяна. Този път контузия получи Цветелин Радев, който бе заменен от Константин Иванов.

В 28-ата минута Илия Русинов спечели една центрирана топка отдясно на далечната греда, след което тя попадна в Стивън Кирилов, който излезе от наказателното поле, задържа добре и си освободи пространство за изстрел. Вратарят Християн Василев обаче плонжира в долния си десен ъгъл и изби в корнер.

Янтра натисна в следващите минути и се приближи до вратата на Васил Симеонов. В 36-ата минута домакините изпуснаха страхотна възможност да изравнят резултата, след като Даниел Младенов беше изведен отлично зад защитата на Монатна и остана сам срещу страж на гостите, но в наказателното поле настъпи топката и падна, като по този начин опропасти великолепния шанс.

Минута преди края на редовното време на първата част Янтра получи право да изпълни дузпа. Петър Вуцов комбинира с Валентин Цветанов по левия фланг, който центрира в наказателното поле, а там Костадин Илиев докосна топката с ръка и главният съдия Георги Давидов посочи бялата точка. На повторенията обаче останаха сериозни съмнения дали Илиев наистина играе непозволено, но системата ВАР не е налична във Втора лига и първоначалното решение остана въпреки претенциите на футболистите на гостите. С изпълнението се зае Даниел Младенов, който реализира безапелационно в горния ляв ъгъл на вратата – 1:1.

На почивката бяха извършени по една смяна и в двата отбора. За домакините тя бе трета след принудителните две през първата част, като Димитър Стоянов влезе на мястото на Божидар Томовски. За гостите от Монтана пък Филип Ежике замени Илия Русинов.

Пет минути след почивката Айвън Ангелов получи на левия фланг, влезе навътре и реши да стреля от дистанция и бе точен, но право в ръцете на вратаря Симеонов.

Янтра беше по-активният тим в първите минути през втората част, но сериозни опасности пред двете врати липсваха.

В 68-ата минута капитанът на домакините Петър Казаков центрира отляво в наказателното поле, където на далечната греда Костадин Илиев не се разбра с вратаря си Васил Симеонов и отигра с глава, като топката премина много близо покрай лявата греда в корнер.

Три минути по-късно Янтра имаше хубав шанс за пълен обрат. Айвън Ангелов се пребори със съперник отдясно, след което топката беше центрирана ниско на първа греда, където Никола Борисов не успя да изчисти по най-добрия начин. След това Емил Колев отигра с глава за Дани Младенов, който опита да засече с глава, но над вратата на Симеонов.

В 76-ата минута домакините имаха нова възможност за попадение. Тони Иванов центрира от корнер на далечната греда, където игра на Монтана изчисти с глава. След това обаче Айвън Ангелов шутира от въздуха с десния крак в дъгата пред наказателното поле, но покрай дясната греда на Симеонов в аут.

Натискът на Янтра даде резултат в 81-ата минута, когато домакините получиха втора дузпа. Айвън Ангелов стреля от пряк свободен удар точно пред наказателното поле, но Симеонов боксира. След това обаче Тони Иванов стигна до топката и в опита си да прескочи вратаря на Монтана, Симеонов го препъна и Георги Давидов посочи за втори път бялата точка. Отново Дани Младенов се нагърби с изпълнението, като стреля в центъра на вратата, а Симеонов успя да играе с топката, но не и да я спре да премине зад голлинията – 2:1.

Домакините се намират на шестата позиция с 40 точки, а Монтана е четвърти с 46.
 

ВТОРА ЛИГА XXVI кръг

30 март 2024 г., събота, 15:30 ч.
Марек 1915 (Дупница) - Марица 1921 (Пловдив) 1:0
Спартак 1918 (Варна) - Дунав (Русе) 3:1
Беласица (Петрич) - Септември (София) 1:2 
Бдин 1923 (Видин) - Добруджа 1919 (Добрич) 0:1

31 март 2024 г., неделя, 17:00 ч.
Черноморец 1919 (Бургас) - Струмска слава 1927 (Радомир) 1:1
Спортист 2009 (Своге) - Черноморец (Балчик) 1:2 
Спартак (Плевен) - Лудогорец 1945 II (Разград) 1:1

 
1 април 2024 г., понеделник, 16:30 ч.
Янтра 2019 (Габрово) - Монтана 1921 (Монтана) 2:1

1 април 2024 г., понеделник, 17:00 ч.
ФК ЦСКА 1948 II (София) - Литекс (Ловеч)