Двукратният носител на КЕШ Нотингам Форест се добра до услугите на български вратар, научи БЛИЦ. Талантът от Чавдар (Етрополе) Димитър Евтимов ще се присъедини към английския тим, борещ се за влизане във Висшата лига.

"Много се зарадвах на поканата. Нотингам Форест не е случаен отбор. Без да се замислям приех предизвикателството. На 10 февруари се присъединявам към тренировките им, ще остана няколко дни при тях", сподели 17-годишният Евтимов пред БЛИЦ.

Талантът е привлякъл вниманието на Нотингам Форест през лятото на 2010-а, когато юношеска формация на Чавдар (Етрополе) гостува на "червените" за приятелски турнир.

"Още тогава са ме харесали, продължили са да следят развитието ми. И сега се стигна до поканата. Трогнат съм. Ще се постарая да ги впечатля. Амбициран съм да дам всичко от себе си. Още нямам информация дали ще играя в контрола или ще ме тестват по време на тренировките и двустранните си игри. Ще имам повече яснота, когато отида в Англия", добави Димитър Евтимов, който след турнира в Нотингам бе тестван и от Манчестър Юнайтед.

Едва на 17 години Митко проби в мъжкия отбор на Чавдар (Етрополе). На 29 и 31 януари той блесна с изявите си срещу Славия и ЦСКА в контролите, в които пази по 45 минути вратата на втородивизионния тим и не допусна попадение.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ