Халфът на Лудогорец и български национал Светослав Дяков коментира предстоящия мач с Дания от световните квалификации за Мондиал 2014 в Бразилия. Двубоят в Копенхаген е във вторник вечер.  Полузащитникът говори пред Антония Близнакова в предаването "Спортна треска" по БНТ1. Очаква се 28-годишният футболист да се завърне в средата на терена, след като пропусна победата с 6:0 над Малта заради натрупани жълти картони.

"Една много добра победа в петък, играта също стопли сърцата на хората, независимо че не бяха стадиона. Бях наказан, но победата е абсолютно заслужена, резултатът можеше да е и по-сериозен", коментира Дяков.

"Не е приятно, че изпуснах няколко мача, дават се доста леки картони. Това гостуване на Дания е толкова важно, колкото и всеки друг мач. Равенството също не го изключваме като вариант, но ще се стремим към победата. Знаем, че те са доста по-силен отбор от Чехия. Да се надяваме, че във вторник няма да имат ден и ще спечелим срещата. Прави впечатление, че Дания обича да диктува играта и ние трябва да бъдем много агресивни, за да не загубим", каза още националът.

"В България има добри футболисти, много лесно се омаловажават успехите. Мисля, че сме добър отбор и ще го докажем. Колективът и тактическата дисциплина са много важни", добави халфът на Лудогорец.