Ивелин Попов за втора поредна година стана Футболист на годината на България. Както вече стана ясно, нападателят на Спартак (Москва) спечели наградата, побеждавайки Светослав Дяков с рекордно минималната разлика от само 3 точки - 161 за Попов срещу 158 за капитана на Лудогорец и националния отбор.

Дяков обаче е получил повече първи места (37) от Попето, който е посочен от 27 журналисти за №1. Успехът на играча на Спартак (Москва) е благодарение на вторите места - 35 за него срещу само 17 за халфа.

В гласуването участваха 101 спортни журналисти от 50 електронни и печатни медии. Журналистите определяха своята призова тройка. Глас за първо място носи 3 точки, глас за второ място носи 2 точки, а глас за трето място носи 1 точка за крайното класиране.

Днес организаторите разкриха пълното класиране, от което става ясно, че след триото Попов, Дяков и Владислав Стоянов се нареждат Мартин Камбуров - четвърти с 68 точки, Георги Миланов - пети с 38, шести е Марселиньо, седми Валери Божинов и др.

Изключително оспорвана е била и битката за приза Най-прогресиращ млад футболист, която спечели Петко Христов. Оказа се, че бранителят на Славия има само с един глас повече от капитана на ЦСКА Божидар Чорбаджийски - 24:23.

Пълните резултати: