Капитанът на Берое Ваня Джаферович скъса предна кръстна връзка на дясното коляно през миналата седмица, когато се сблъска с нападателя на Черноморец (Бургас) Яник Боли. Сърцатият хърватски футболист изгледа от трибуните на стадиона под Аязмото равенството на тима си с Литекс (1:1). След срещата той застана единствено пред микрофона на Beroe Online. Видимо развълнуван от подкрепата на целия стадион и обичта на старозагорци, Ваня благодари за помощта в този труден за него момент.

- Берое и Литекс завършиха наравно 1:1. Как видя мача?
- Мисля, че добре играха момчетата. Специално първите 15-20 минути на второто полувреме бяха много силни и там пропуснахме да вземем мача. Ако бяхме вкарали гол, щяхме да победим. Стана един хубав мач и се радвам за момчетата, че така играха.

- Точно на рождения си ден разбра, че си скъсал връзки и сега ти предстои операция…
- Много лошо, но това е животът. Не мога да избягам от моята кожа. Знам какво съм минал през последните три години и пак през това ще минавам. Това е животът, ще се боря. Искам да благодаря на феновете и хората в Стара Загора, на ръководството, на треньорите, на футболистите, на вас – Beroe Online, и на всички, че ме подкрепихте в този труден момент за мен. Много ме развълнувахте с всичко, което направихте, нямам думи. Това, което съм изживял тук - в Стара Загора, и да не играя повече футбол, е достатъчно. Все пак най-хубавото нещо е да те обичат хората.

- Какво точно се случи в 4-ата минута на срещата в Бургас?
- Направих един шпагат. Стана така ситуацията, че нападателят на Черноморец пое топката и тръгна в наказателното поле, нямаше как, щеше да нанесе удар и можеше да вкара гол. Влязох му с десния крак… Знаех, че ще е лошо. Мен винаги така ме носи играта и пак щях да го направя. Аз така играя, винаги искам да давам всичко от себе си, ако мога да играя на 100%, ще играя на 100%. Така стана ситуацията, че той ми падна върху крака и ме удари, дори бедрения мускул. Усетих, че нещо не е наред и като се върнах пак в игра знех, че положението е сериозно.

- Има ли яснота къде ще се извърши операцията?
- Не, още не е ясно. Говорихме с Илиан Илиев и Петър Хубчев за това нещо, но няма смисъл още да се определя къде ще се прави, защото имам голям оток. Заради разкъсване на мускула и удара в коляното трябва да минат 10 дни или 2 седмици, за да спадне отока и тогава да се направи операцията.

- В деня, в който беше на преглед в София, приятелката ти Евгения хвърли пъпчето на дъщеря ви Леа на градския стадион в Стара Загора. Няколко думи за това?
- Тя искаше да го направи. Каза, че това е за късмет. Снима го. На Евгения много и харесва града, Берое и феновете как живеят с отбора.