Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки заяви след убедителното 5:0 над Калиакра, че бразилският футболист Том почти сигурно напуска отбора.

"Мачът се разви добре. Това, което тренирахме през седмицата беше изпълнено през първото полувреме. Лошото е, че пак имаше доста контузии и трябваше да се прекроява състава по време на мача, което не беше добре. Дано травмата на Пламен Николов не е нещо сериозно. Ще има яснота през следващата седмица. Срещу Калиакра имаше дух и настроение и заслужено победихме. При всички положения Литекс ще е по-силен през следващия полусезон", обеща треньорът на шампионите.

"Очакваме и нови попълнения. А с някои футболисти ще се разделим. Надявам се да направим добра подготовка и Литекс да показва истинското си лице. Има нещо такова, че Том ще си тръгне, но всичко ще бъде обявено другата седмица. Няма да отговарям на въпроса дали Джерманович ще си тръгва", каза още Джамбазки, добавяйки, че през следващата седмица към Литекс ще се присъдинят няколко чуждестранни футболисти.

"През следващата седмица ще пристигнат чужденци. Ще видим с какво ще разполагаме, техните качества и тогава ще преценим", завърши Джамбазки.