Синът на легендарния Джордж Уеа се превърна в една от атракциите в "А" група, след като тази зима стана част от състава на Калиакра. 24-годишният Уеа-младши все още не е демонстрирал качества и е резерва в тима от Каварна. И днес Джордж остана на пейката в гостуването на ЦСКА, загубено с 1:3, като се появи на терена в 74-ата минута и доигра двубоя.

"Името на баща ми ми носи тежест, защото очакванията към мен са много големи. Той е легенда, постигнал е какво ли не. Има много успехи. Беше страхотен, велик футболист. Аз обаче не копирам от него. Смятам, че ще започна да губя идентичността си, ако започна да го правя. Иначе е нормално да се уча от него. Баща ми беше един от най-добрите в света. Аз обаче си имам собствени качества. Всеки съвет от него ми е полезен. Доста различен съм като качества в сравнение с него. Може би само като скорост се доближавам до баща ми", коментира Джордж Уеа-младши.

"Единственото, което ме интересува в момента, е да започна да играя. Чувствам се добре в България. Ако започна да играя редовно, със сигурност баща ми ще дойде да ме гледа на живо", продължи пред камерата на ТV7 24-годишният либериец с американски паспорт.

"По-малкият ми брат също играе футбол. Той е на 11 години, но рита с по-големите - 14-15-годишни. Баща ни никога не ни е карал да играем футбол, но на нас ни харесва. Бях в школата на Милан - отборът на сърцето ми. Прическата ми не е такава заради Неймар, не го копирам. Тя ми е много отдавна. Обичам да бъда различен от останалите", коментира още Джорд Уеа.

"За България... преди бях чувал за ЦСКА. Това може би е най-известният ви клуб. Сега вече знам и за "Левски". Но основно бях чувал само за ЦСКА. Искам един ден да играя в ЦСКА. Ако има такава възможност, и те ме искат, бих приел да премина при тях. ЦСКА е голям клуб. Престижно е да играеш в него. Ще бъде много голямо постижение за мен, ако един ден бъда част от този отбор", каза още ексцентричният халф, който не пропусна да добави, че българските жени са най-красивите в света и бързо са го впечатлили с чара си.

weah.jpg