Левски победи ЦСКА с 2:0 в първи полуфинал за Купата на България. И двата гола реализира Серджиу Буш след две асистенции на Габриел Обертан. Любопитно бе решението на треньора Делио Роси да използва Обертан като дясно крило. Той тотално надигра Александър Дюлгеров и именно от французина дойдоха почти всички интересни положения за Левски.

Изключителна изненада е обаче чие е било решението на Роси да използва Обертан на дясното крило.

Ето какво каза италианецът след мача: „Обертан не е играл на тази позиция от 2015 година. Говорихме с него и ми каза, че преди наистина е действал на фланга. Ттрябва да кажем, че това е идея на президента, той даде тази идея Обертан да играе отдясно.“

„Наистина играхме зле в последните три мача – това е истината. Хубавото на футбола е, че след лоша загуба минават няколко дни и постигаш хубава победа.

Можехме да вкараме трети гол, дори и четвърти. Представихме се по-добре от тях. Изиграхме само първата част, но беше по-добре, ако бяхме реализирали трети гол. Но видяхме и снощи – Барселона водеше с три гола и напусна турнира, така че всичко предстои в реванша. Нека сега да изживеем тази победа до полунощ, после ще мислим за следващите мачове. Най-голямата грешка ще бъде, ако опитаме да запазим този резултат, а не атакуваме в реванша.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ