Националният селекционер на Унгария Шандор Егервари не предвижда да прави съществени промени в състава за мача с България, който ще се играе на 29 февруари в Дьор.

"Ще разчитам на футболистите, които са играли в последната година и половина и са се доказали. През следващите шест месеца ще продължим да следваме тази линия и няма да правим големи промени в състава", коментира Егервари, който остави извън групата за контролата с България защитникът Пал Лазар от турския Трабзонспор. Причината е, че бранителят не играе за клуба си.

Основната пормяна в халфовата линия е завръщането на Акош Бужаки. Полузащиникът от КПР не е играл за националния на Унгария от март 2010 година. Друг играч от халфовата линия - Даниел Тьожер от Генк (Белгия), отпада заради слаба форма.

"Много дълго време измина от последния ми мач за националния отбор. Но се надявах рано или късно да получа нов шанс. За нещастие, през миналата година имаше странични фактори, които повлияха. Получих контузия, не бях във форма. Но от началото на тази година смятам, че заслужих да се върна. Много се радвам за дадената ми възможност и ще се постарая максимално, за да оправдая доверието", заяви за поканата си Акош Бужаки.

"Ще бъде много интересно да видим отново Бужаки. Радваме се, че той се завръща за мача с България. Ще ни даде възможност за повече опции в халфовата линия. От този състав основният проблем е с Гергели Рудолф. Изпратена му е покана, но не е ясно още дали ще играе. Отборът му Панатинайкос и самият футболист не искат да рискуват. Ако той се възстанови, ще пристигне за контролата с България", коментира селекционерът на Унгария Шандор Егервари.

Групата на Унгария за контрола с България - ТУК