Бившият голмайстор на ЦСКА, Металург (Перник) и Марек (Дупница) Генади Симеонов за пореден път показа лютия си характер, съобщава Гонг. Този път той счупи носа на рефер в мач от врачанската лига по минифутбол. За хулиганската си проява футболистът бе изхвърлен от футбола за 2 г. от БАМФ Враца.
 
Нападателят, който през 1999 г. вкара гол за ЦСКА във вратата на Нюкасъл за Купата на УЕФА, ударил с глава съдията на мача на неговия ФК Диема 2004 Върбешница с Кулата. Реферът си извадил медицинско, което показва, че носът му е строшен. 

Winbet - победата е на върха на пръстите (18+)
 
Ето и мотивите за санкцията:
 
"Дисциплинарна комисия на БАМФ Северозапад наказа Генади Симеонов от ФК Диема 2004 Върбешница с лишаване на състезателни права за 2 години считано от 24.07.2020 - до 24.07.2022. Наказанието важи за всички турнири и лиги от БАМФ - България и международни турнири организирани от БАМФ. Наказанието не подлежи на промяна и оспорване или намаляване.

Причина: удар на съдията в двубоя от 17 кръг на б група на БАМФ Враца Диема 2004 Върбешница - Кулата.
 
Доклад: без да бъде провокиран играчът обижда и търси саморазправа с противниковите играчи от ФК Кулата, след отсъдено нарушение. В този момент съдия се намеси да предотврати това и заплаши играча с изгонване и санкциониране с наказателен картон. След това играчът удари рефера на двубоя със глава, от което последва счупване на носа на главния съдия! Наказанието е максимално според ДП, чл 15 - точка 3: удар - телесна повреда, извадено медицинско".