Легендарният ни нападател Любослав Пенев потвърди, че ще са кандидатира за президентския пост в БФС. Бившият селекционер на националния отбор смята, че футболът ни от години не се развива и е твърдо решен да промени модела на управление.

„Футболът в България вече 14 години тъпче на едно място. Нека се промени нещо. Нека да има нещо ново. Видя се, че този модел на управление не работи. Нека променим нещо и тръгнем по друг път. Явно е, че този начин и това управление не води до прогрес“, започна Пенев в предаването "120 минути" по bTV.

„Призовавам тези клубове, които искат промяна, да ме подкрепят. Всеки отбор, който иска да има нещо ново в българския футбол, да ме подкрепи. Целта ми е да се промени нещо във футбола у нас, за да се върви напред. Искам националният отбор да се класира пак на големи форуми - европейски и световни първенства. Клубовете ни да участват редовно в Лига Европа и Шампионска лига. За да стане това, трябва да има кардинална промяна. Това е нужно на българския футбол“, продължи бившият ни национал.

„Бил съм дълги години в чужбина и имам впечатления и опит. Нека го приложим у нас. Не са направени лоши неща от сегашното ръководство, но равносметката показва, че този модел на управление не дава очакваните резултати. След като е така, нека направим някаква промяна. Искам да има промяна в БФС, за да направим така, че футболът у нас да се развива. Голямата разлика е, че сегашните ръководители искат просто да спечелят поредния мандат, а аз искам да променя нещата във футбола ни кардинално“, каза още Пенев.

„Няма да давам жокери с кои хора ще работя. Но те ще са подготвени. Ще има големи промени. Във футбола трябва да има хора с пари. Това е задължително. Не знам от кого ще получа подкрепа и кой не. Всеки клуб има един глас.

Бих поканил Бербатов, Стилян Петров, Краси Балъков. Това са прекрасни футболисти, които са представяли България в чужбина. Въпрос на разговор. Не е невъзможно да потърся Ицо Стоичков. Не знам какви ангажименти има.

Основно правило е да се спазват правилата. Силни, слаби – всичко се спазва. Имаш ФИФА, имаш УЕФА – те са като директиви. Идва конгресът и сега им раздават топки отпреди 20 години и плашат хората, че като дойде Любо – всички си заминавате. Да, някои ще си заминат, но тези, които са подготвени, ще работят за каузата", допълни Любо Пенев.