Финалът за Купата на България между ЦСКА и Локомотив (Пловдив) ще се играе пред публика на 1 юли (сряда) от 19:15 часа на Националния стадион "Васил Левски". На двата клуба ще бъдат предоставени по 2000 билета, така че срещата на живо ще наблюдават едва 4000 зрители при капацитет на съоръжението 44 хиляди седящи места. Ограничението се налага след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев във всеки сектор да бъдат допускани по 1000 човека, които задължително да спазват физическата дистанция от метър и половина. 

"До вчера имаше вариант финалът да се играе без публика. Беше много важно как ще протече срещата между ЦСКА и Ботев (Пловдив). Да, заплахата да няма фенове на финала беше сериозна. Призоваваме феновете да спазват мерките", каза пред генералният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов пред БЛИЦ.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Той съобщи в кои сектори ще бъдат разположени феновете на ЦСКА и Локомотив (Пловдив). "Двата отбора ще получат по 2000 билета. ЦСКА е символичен докакин на финала, тъй като е победител в първата двойка от жребия за полуфиналите. На ЦСКА ще бъдат предоставени секторите "А" и "Г", а феновете на Локомотив ще са във "В" и "Б". Цените на билетите ще обявим по-късно днес. Логично по-скъпите ще са за "А" и "В", съобщи Караиванов. 

Пропуски за финала няма да бъдат пускани в продажба на касите на Националния стадион "Васил Левски". ЦСКА и Локомотив ще уведомят феновете си как желаещите ще могат да се сдобият с билети.

От 14 часа днес ще има заседание на Изпълкома на БФС, след което ще бъде официално обявено, че на финала ще бъдат допуснати по 2000 фенове на ЦСКА и Локомотив (Пловдив). Oчаква се и да стане ясна датата за конгреса.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020