Актуалният носител на Купата на България Локомотив (Пловдив) елиминира Левски с общ резултат 2:0 и очаква ЦСКА или Ботев (Пловдив) на финала. "Смърфовете" измъкнаха 0:0 при гостуването на "Герена", след като "сините" се представиха много слабо и за пореден път разочароваха феновете си. Така Левски продължава да е без трофей от 2009 година насам.

Двубоят беше по-специален за Живко Миланов, който обаче едва ли ще иска да си спомня за него. Това беше последен мач за капитана на "сините", обявил в понеделник изненадващо края на състезателната си кариера. Преди двубоя Миланов беше награден от изпълнителния директор на клуба Павел Колев, както и от БФС за цялостната му кариера. Той беше бурно аплодиран и подкрепян от феновете на трибуните. Вторият капитан Иван Горанов пък получи специална фланелка с №100, след като записа 100 мача с екипа на клуба.

След отпадането Миланов не сдържа сълзите си и плака пред феновете на "сините", които продължаваха да скандират името му.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Бомба в БЛИЦ: Голям скандал на "Герена" преди реванша!

През първото полувреме "сините" трудно достигаха до вратата на Локомотив. В 24-ата минута Станислав Иванов имаше шанс да открие резултата, но изстрелът му бе неточен и мина покрай вратата на "смърфовете". До почивката най-запонящото се беше в 43-ата минута, когато Бирсент Карагерен за малко щеше да вкара за Локомотив, но само блестящата намеса на Георги Георгиев му попречи - 0:0.

В началото на втората част Георги Тодоров потърси промяна с включването на Робърта и Мартин Райнов, а извадените бяха неубедителните Мазурек и Стайн Спиерингс. 

"Смърфовете" продължиха да играят стабилно в защита и пред Левски почти не се откриваха възможности. В 64-ата минута Иван Горанов центрира в наказателното поле на главата на Паулиньо, който стреля, но Луков го отчая с отличната си намеса. Последва пропуск на Райнов, а в 88-ата и Робърта не можа да вкара. В добавеното време Каргас прати топката във вратата на Локомотив, но беше извършил нарушение в атака и попадението беше отменено. Така "сините" преклониха глава пред Локомотив и отпаднаха. "Смърфовете", които са актуален носител на Купата на България, са финалисти за втора поредна година и очакват в сряда да научат противника си. Реваншът ЦСКА - Ботев (Пловдив) е от 20:30 часа след 0:0 в първата среща.

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (Пловдив) 0:0
(в първата среща: 0:2)

Реваншът по минути:
1 - Начало на мача.
22 - Станислав Иванов отне топката в половината на гостите и пусна извеждащо подаване към Стайн Спиерингс, който обаче беше изпреварен от вратаря Мартин Луков.
24  Пропуск на Станислав Иванов. Мазурек подаде на съотборника си вдясно в наказателното поле на Локомотив, Стаси финтира съперник, след което се получи рикошет в тялото на друг играч на Локомотив, но той все пак стреля, но встрани от вратата.
30 - Дъждът над столицата се засилва.
35 - Тежък сблъсък в центъра на терена между Умарбаев и Тиам. Таджикистанецът от Локомотив изглежда в по-лошо състояние, но все пак се изправи и играта продължи с фаул за гостите.
43  Отлична намеса на Георги Георгиев. Бирсент Карагерен засече центрираната отляво топка от Диниш Алмейда, вратарят на Левски демонстрира блестящ рефлекс и спаси. 
45+1 - Край на първото полувреме.
---------------
46   Георги Тодоров извършва две смени. Спиеринг и Мазурек са извадени, в игра се появяват Найджъл Робърта и Мартин Райнов. 
46 - Начало на второто полувреме.
64  Блестяща намеса на Луков. Иван Горанов центрира отляво, Паулиньо насочи топката с глава към вратата на гостите, стражът успя да избие в корнер.
65  Нов пропуск на домакините. Найджъл Робърта стреля към вратата на "смърфовете", Луков изби, след което Райнов опита да довкара, но играч на Локомотив се хвърли в краката му и блокира удара.
70 - Изливащият се дъжд над "Герена" затруднява играчите на двата отбора.
76  Жълти картони за Момчил Цветанов и Живко Миланов заради спречкване.
79  Жълт картон и за Каргас, който е негов девети за сезона. Защитникът на Левски ще получи 2 мача наказание.
83 - Удар на Карагерен е блокиран от Каргас.
86 - Гостите претендират за дузпа за игра с ръка на Горанов. Съдията Никола Попов остана безмълвен.
88  Луков с ново спасяване. Горанов центрира, Робърта засече, стражът на Локомотив изби топката в корнер.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+1 - ОТМЕНЕН ГОЛ на Каргас, който се разписа, но извърши нарушение.
90+6 - Край на реванша - 0:0. Локомотив (Пловдив) елиминира Левски и се класира на финала.


ЛЕВСКИ:
 24.Георги Георгиев, 20.Живко Миланов , 19.Янис Каргас , 5.Холмар Ейолфсон, 4.Иван Горанов, 23.Хали Тиам (89  77.Илия Юруков), 8.Симеон Славчев (67  88.Мартин Петков), 99.Станислав Иванов (87  11.Здравко Димитров), 10.Франко Мазурек (46  70.Мартин Райнов), 7.Паулиньо, 40.Стайн Спиерингс (46  17.Найджъл Робърта)
Резерви: 1.Милан Миятович, 6.Ивайло Найденов, 11.Здравко Димитров, 17.Найджъл Робърта, 70.Мартин Райнов, 77.Илия Юруков, 88.Мартин Петков
Треньор: Георги Тодоров


ЛОКОМОТИВ (Пловдив):
71.Мартин Луков , 61.Диниш Алмейда, 25.Лукас Масоеро, 20.Милош Петрович, 50.Йосип Томашевич, 34.Петър Витанов , 10.Парвиз Умарбаев (71  7.Момчил Цветанов ), 16.Лукас Салинас (68  4.Акинсола Акиниеми), 9.Бирсент Карагерен , 14.Димитър Илиев, 77.Анте Аралица  (74  15.Доминик Малонга)
Резерви: 1.Илко Пиргов, 4.Акинсола Акиниеми, 24.Николай Николаев, 13.Миховил Клапан, 11.Кенан Муслимович, 7.Момчил Цветанов, 15.Доминик Малонга
Треньор: Бруно Акрапович

София, „Виваком Арена - Георги Аспарухов“
Съдия: Никола Попов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация 

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020