В неделя на стадиона Ихтиман цигани причиниха адско меле, като скочиха да бият дете с астма и съотборниците му от юношеския отбор на КОМ-98 (Годеч). Както БЛИЦ СПОРТ първи писа, съдия на мача е била чаровната брюнетка Траяна Ангелова. В същия ден тя е била рефер и на дербито в А Окръжна група между Академик и Урвич (Пасарел), където също имаше сериозна доза екшън. Траяна говори само пред БЛИЦ СПОРТ за ужаса, който сътвориха ихтиманските цигани и боя в аматьорското дерби:

- Здравей, Траяна, разкажи ни какво точно се случи в неделя на стадиона в Ихтиман?
- Мачът, който водех, беше изключително спокоен, преди да стане мелето. Бях показала само два жълти картона. Двата отбора играеха изключително коректно.

- При какъв резултат и коя минута стана сбиването?
- Първоначално гостите поведоха с 0:3, след това домакините от Ихтиман направиха частичен обрат до 3:3. В 84-та минута КОМ-98 повече с 3:4. Тогава, секунди преди да се поднови играта от центъра, едно дете от гостуващия тим легна на земята и каза, че не може да диша, защото има астма. Играчите на Ихтиман и публиката си помислиха, че противникът им симулира, за да бави играта, и започнаха да го подканят да става и да играе. Неговите съотборници го защитиха и започнаха да се карат с играчите на домакините. Не беше нещо сериозно и бях решила да успокоя нещата с два жълти картона.

В този момент обаче на терена нахлу играч от Ихтиман, който бе сменен на полувремето, и започна да удря момчето от противниковия отбор.

- Как се развиха нещата след това?
- Буквално за секунди започнаха да се бият двата отбора, резервите, а и публиката нахлу. Аз веднага прекратих мача. Боя продължи няколко минути, но треньорите успяха да успокоят привидно ситуацията. Ромите обаче не се спряха и мелето продължи в тунел на път за съблекалнята. 

- Отрази ли всичко случило се в доклада си?
- Да, всичко е описано, делегатът също е описал ситуацията. При това положение по правилник се прибавят 3 гола към резултата на гостуващия отбор и така той печели със 7:3. Мен и екипът ми полиция не ни е разпитвала. Само видях, че имаше полицейски патрул около стадиона, който явно беше извикан заради ескалиралото напрежение. Не знам дали някой беше арестуван.

- Имаше ли ранени след циганската атака?
- Доколкото знам, едно момче от Годеч бе откарано в болница със съмнения за счупена ръка. 

- От колко време си съдия на футболни мачове?
- От 7 години.

- Занимаваш ли се с друго, освен съдийството?
- Уча право в Софийския университет четвърта година.

- В кариерата си имаш ли други подобни случаи с такава груба агресия?
- Имало е сбивания, гонила съм играчи заради агресия. Но толкова масово меле виждам за пръв път откакто съм съдия.

- По информация на медията ни ти си била арбитър същия ден и на друг мач, при който е имало сериозно напрежение. Какво се случи?
- Срещата беше между отборите на Академик и Урвич (Пасарел) в столичната Окръжна група. Там нямаше такъв сериозен бой, но отново публика нахлу на терена. В крайна сметка се разминахме само с 2 червени картона заради удар без топка и още два от игрови ситуации.
Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ