Бразилският халф на Берое Елиаш Да Силва спечели приза за Играч на 14-ия кръг на "А" група след двата гола, които реализира за победата с 2:0 над Литекс. В гласуването взеха участие 21 футболни треньори. Елиаш получи 8 гласа и изпревари Даниел Абало от Лудогорец, който е втори с 6. Антонио Аниете от "Левски" е трети в класацията с 3 гласа. Марселиньо от Лудогорец получи 2, докато Бирсент Карагерен от Локомотив (Пловдив) и Емил Петров от Славия останаха с по 1 глас.

След награждаването в Пресклуб "България" Елиаш изрази оптимизъм за гостуването на "Левски". Първият мач от 15-ия кръг на "А" група е утре от 17:45 часа пред празните трибуни на "Герена".

"В момента отборът ни е силен. Въпреки двете загуби, продължаваме да бъдем много всеотдайни. Мисля, че победата в последния мач ни дава допълнителна увереност. Може да се върнем в Стара Загора с трите точки от мача срещу "Левски". Надявам се отново да ги затрудним. Имаме силен отбор и сме много дисциплинирани. Спазването на дисциплината ни помага да бъдем още по-силни", каза бразилецът.

"Берое играе по един и същи начин и при домакинствата си в Стара Загора и при гостуванията. Може би наистина се представяме малко по-силно като домакин. За нас обаче няма никаква разлика. Утре ще ни бъде много трудно, но Берое винаги е бил препъни камък за "Левски". Очаквам да се получи зрелищен мач и да излезем краен победител. За първи път в моята кариера ще играя в двубой, на който няма да има публика", каза още Елиаш.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите