Председателят на тръст "Синя България" Васил Колев разкри пред БЛИЦ какво ще се случи с „Левски” след срещата с Тодор Батков и какво се разбраха двете страни.

„Говорихме по четири точки. Всичко ще бъде обявено от Тодор Батков във вторник от 14:30 часа на „Герена”. Той ще даде пресконференция съвместно с нас, на която ще разкрием всички подробности”, заяви Васил Колев пред БЛИЦ.

„Ще има Общо събрание между 15 и 20 декември, на което ще се промени уставът на клуба, ще се промени Управителният съвет и ще бъдат прехвърлени 15 процента от акциите на тръста безвъзмездно”, допълни Колев.

„От тук нататък „Левски” ще се управлява от Управителния съвет, а не от Батков. Новият съвет ще бъде съставен от 7 човека – по един от тръста и от Националния клуб на привържениците, трима експерти и двама от „Левски” АД. Решенията ще се вземат с обикновено мнозинство – 4:3 гласа. Имаме изготвена концепция и идеи, които ще бъдат представени на Тодор Батков. Ще отговаряме за маркетинга на клуба, мърчъдайза и медиите”, каза още председателят на тръст "Синя България".

Васил Колев допълни, че тепърва ще бъде решено кои ще са представителите на НКП и тръст „Синя България” в Управителния съвет на „Левски”.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ