“Тук съм в качеството си на привърженик на ЦСКА, а не на политик”, уточни депутатът от ГЕРБ Емил Димитров на пресконференцията, организирана от Инициативния комитет за спасението на “армейския” клуб.
 
“Създаването на този комитет е с цел възраждането на ЦСКА. От миналото трябва да се вадят поуки, но няма да се връщам назад. Искаме тимът да се развива нормално и да се финансира нормално. Доста от фирмите, които изявиха желание да помагат, могат и сами да издържат ЦСКА. Но не това е целта. Това са фирми от белия сектор, с годишен оборот стотици милиарди левове и с платени данъци за стотици милиони. Две от тях не пожелаха имената им да бъдат разкривани. Тези фирми се обединиха около идеята Христо Стоичков да бъде поканен за президент на ЦСКА. Всички са мнение, че ЦСКА трябва да се управлява от червена легенда. Имали сме и други велики футболисти, но в международен план Стоичков е лице не само на ЦСКА, но и на България.
 
Тези средства не са за покупка на акции. Това са средства, които отиват за издръжка на ЦСКА. Те се осигуряват, за да може ЦСКА да функционира нормално и без собственик. Очаква се "Газпром" да стане спонсор на ЦСКА, но това все още не е факт и ще е необходимо технологично време, докато се случи. За това са необходими тези средства, за да функционира нормално ЦСКА.
 
ЦСКА ще бъде силен, ако всички сме обединени. Бързото създаване на АД изисква стриктна документация. Между хората, които са готови да помагат, са земеделски производители от фенклубовете на ЦСКА. Те също ще се включат и ще закупят акции. След първите инвестиции ще започне вдигане на капитала и всеки фен на ЦСКА ще може да закупува акции и парите от тези акции да отиват за издръжката на отбора. Стигнахме до идеята всеки да притежава не повече от 5% от тези акции. Всички те го правят от любов към ЦСКА, а не, за да се показват пред медиите. Моята мисия в това дело е да се опитам да обединя всички тези хора. По никакъв повод нямам намерение да влизам в управлението на ЦСКА.

Да, преговаряме с “Титан”. Има две неща, за които досега сме се споразумели. Първото е, че те няма да са мажоритарен акционер и второто е, че няма да участват в управлението.
 
Новата структура ще избере ръководството. Акциите ще бъдат придобити, но тепърва юристи и икономисти ще започнат да работят по този въпрос.

Искам да отправя апел към останалите отбори в България. Бъдете джентълмени, бъдете коректни към своята публика. Нека да изчистим футбола от уговорени срещи, от продадени мачове, от пробиване на футболисти. Никой не печели от това нещо. Така стигнахме до там, че има толкова малко публика. За ЦСКА, ако Христо Стоичков приеме да управлява, в клуба това няма да се случи. За толкова години той нито веднъж не си е продал името или съвестта. Нека да изчистим футбола от най-големия му бич. Само така ще върнем публиката по стадионите”, заяви Димитров.