Членът на Изпълкома Емил Костадинов, който е на Европейското първенство до 19 години в Грузия, коментира пред БЛИЦ СПОРТ първия ни мач, загубен с 0:2 от Англия вчера.

„Допуснахме много ранен гол, което няма как да не се отрази психически на момчетата. Все пак те се окопитиха и до края на полувремето играхме добре. Даже изпуснахме три-четири реални положения за гол. Имаше една много съмнителна ситуация, когато защитник на Англия мисля, че изчисти топката с ръка от голлинията. Не съм на 100 процента сигурен, но днес ще гледаме на запис ситуацията”,  заяви Костадинов.

„През втората част отново ни вкараха ранен гол и след това стана още по-сложно за нас. Аз обаче съм оптимист за бъдещето на тима. В него има талантливи момчета, които, ако доразвият и разгърнат потенциала си, ги чака добро бъдеще. Нека не се правят трагедии от загубата, още повече, че се намираме в доста силна група. Нека не разсъждаваме типично по нашенски и да не избързваме с критиките”, посъветва Коща и припомни, че в първия мач нашите бяха без двама основни титуляри - вратаря и капитан Даниел Наумов и Георги Русев, които ще се завърнат на терена в следващия ни мач. Той е в четвъртък срещу Германия, а в неделя играем с Холандия.

Припомняме, че снощи „лалетата” разбиха с 4:1 младия немски отбор.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ДО 19 ГОДИНИ - ТУК