Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев се заяде с ЦСКА, заявявайки, че "армейците" "не са домакинствали само в селото на чичо Митко", визирайки село Мировяне. Кокала заяви, че основният проблем у нас е липсата на качествени стадиони. Както е известно, "железничарите" ще домакинстват в Своге.

„Навсякъде се играе есен-пролет, просто трябва да се оправят стадионите и да се играе до края на декември. И в Германия има виелици, които затварят пътищата, но отборите играят. Мисля, че трябва да се редуцира "А" група, 16 отбора са много - 14 или 15 с някакъв плейоф е добре. Много отбори имат затруднения, играе се на други стадиони. ЦСКА къде ли не играха - само в селото на чичо Пенчо не са играли", изцепи се Велев.

"Нашите юноши няма къде да играят, ходят в Требич. Там се провеждат мачовете им. Ако това се промени, няма да има такива въпроси за първенството кога да се играе. Казват да се играе лятото, ако тогава напече 40 градуса, колко са стадионите с осветление - два или три. Ние нямаме основни неща“, каза Емил Велев.

Колкото до това, че "железничари" трябва да играят домакинските си мачове в Своге, Кокала заяви: "Странно ми е, че ще играем в Своге. Не съм свикнал да съм в такава ситуация. Надявам се да се върнем да домакинстваме на "Надежда", колкото се може по-бързо. Мисля, че стадионът е в добро състояние, особено след ремонтните дейности и тревното покритие е в добри състояние. Май месец ще има концерт и ще дойдат 30-35 хиляди и не виждам защо не може да се играе на този стадион. Вероятно е следващото домакинство да бъде на "Надежда".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ