ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира пред БЛИЦ двете ни евроквалификации и атаките по адрес на Борислав Михайлов.  

„След серията добри приятелски мачове, които изиграхме, мислех, че можем да победим Черна гора. За съжаление не се получи. За Унгария знаех, че са силен тим и ще ни бъде трудно в Будапеща. Личеше си напрежението сред момчетата, то им дойде повече. Въпреки това обаче аз съм категоричен – в този отбор има бъдеще. Мисля, че ще изградим силен състав. Само дано националите играят по-често в клубовете си“, заяви Емо Костадинов пред БЛИЦ.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

„Нека да мислим за настоящето и бъдещето. Нека не се връщаме назад във времето, когато бяхме световна сила. Това връщане назад ни пречи, не ни помага.

Ситуацията в България е зле. Без силна държава буксуват много сфери от живота, буксува и спортът. Я вижте каква е картината в Унгария – там инвестициите на държавата и конкретно на премиера Виктор Орбан дават резултати. Унгария не беше играла на голям форум от далечната 1986 година, но ето че се класира на европейските финали през 2016 и през 2020 година“, припомни Емо.

„Тъй нареченият екип от бивши играчи прекали. Преди всеки мач атакуват футболистите, отбора и футболния съюз. Малко да се осъзнаят и да слязат на земята. Те само вредят, а не помагат на националния отбор. Но в България това е нормално – всеки, който е отстрани, само оплюва и хули. БФС обаче не управлява процесите в клубовете, за да носи отговорност като цяло.

Само ще спомена един факт – преди време тв правата бяха по 600 000 долара за всички клубове, а  днес са десетократно завишени  -  6, 5 милиона лева общо на сезон. Отделно беше въведена системата ВАР, която помага много за спорните моменти и струва също немалко пари. 

Бербатов и компания не са работили във футбола, нямат и ден административен стаж. И в същото време имат претенции да ръководят, което е нелепо. Хората обаче отдавна избраха кой да е президент на БФС. Напълно легитимно посочиха своя избор – Борислав Михайлов. Нещо много активен става Бербатов след загубите на България. Много е въодушевен. Искам да го попитам той кого подкрепяше в мачовете ни срещу Черна гора и Унгария?“, завърши с въпрос Емо Костадинов.