Байерн и Тигрес играят днес финал на световното клубно първенство в Катар, а Емил Костадинов отново говори пред БЛИЦ. Легендата на българския футбол, който е носил екипите и на двата отбора, вчера коментира пред нашата агенция предстоящия двубой.

С Емо обаче засегнахме и една друга тема. Звездата на мексиканския тим Андре-Пиер Жиняк е бивш футболист на Тулуза. Именно с екипа на този отбор французинът попари ЦСКА в последната секунда в мач-реванш от турнира за Купата на УЕФА. През есента на 2007 година „червените“ отпаднаха драматично от Тулуза след 0:0 като гост и 1:1 на „Армията“, когато именно Жиняк отбеляза гола.

„Такива двубои не се забравят. Но въпросното попадение има и положителна страна за ЦСКА и ще ви обясня защо. След това ни отпадане ние слязохме на земята, взехме се в ръце и направихме изключително силен сезон в българското първенство. Помните, че през 2008 година ЦСКА стана по безапелационен начин шампион, без да допусне загуба и с 16 точки преднина пред втория Левски“, заяви Екзекутора на „петлите“ пред БЛИЦ.