Байерн излиза срещу мексиканския Тигрес в големия финал на световното клубно първенство. Мачът в Ал Раян (Катар) е утре от 20 часа българско време. В тази връзка агенция БЛИЦ потърси за коментар Емил Костадинов, който като футболист е носил екипите и на двата тима.

„Очаквам интересен мач, но предполагам, че Байерн ще победи. Германският тим играе много добър футбол, налага дълбока преса, разчита на бързи атаки. Компактен отбор е. Ненапразно напълно заслужено спечели както Шампионската  лига, така и Суперкупата на Европа“, заяви вицепрезидентът на БФС.

„Баварската машина е №1 в света, но не бива да подценяваме Тигрес. Много хора си мислят, че мексиканците имат силен национален отбор, но на клубно ниво не са нещо особено. Не са прави и моят бивш тим го доказа, достигайки до финала на световното клубно първенство“, добави Коща.

„За кого ще бъда? Малко повече за Байерн, защото там играх по-продължително време. Спечелих Купата на УЕФА през 1996 година, отбелязах гол на финала срещу Бордо. Пазя само прекрасни спомени от Байерн, където имах трима велики треньори – Джовани Трапатони, Ото Рехагел и Франц Бекенбауер. И до днес поддържам връзка с част от тогавашните ми съотборници, а медалът, който получих след триумфа в турнира за Купата на УЕФА, още го пазя. Скъп спомен ми е.

 Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

В Тигрес бях само един полусезон – през есента на 1997 година. Няма да забравя какво посрещане ми направиха местните фенове – беше фантастично. Играх толкова малко в мексиканския тим поради две причини. Бях преследван от контузии, а освен това през пролетта реших да се върна в ЦСКА, за да се подготвя за световното първенство във Франция. Нямаше как селекционерът Христо Бонев да следи под лупа изявите ми в далечно Мексико.

В Байерн разбрах какво е ред и дисциплина, а в Тигрес се убедих какво значи да обичаш отбора си. Да, феновете на баварския тим винаги пълнят стадиона, винаги подкрепят отбора. Любовта им е огромна. В Мексико обаче са фанатици и луди на тема футбол. Трябва да го видиш с очите си, за да го разбереш“, завърши Емил Костадинов пред БЛИЦ.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ