Емил Костадинов даде интервю пред БЛИЦ, в което говори подробно за случващото се в ЦСКА и неговата раздяла с клуба.Той говори след срещата си с единия от собствениците Иво Иванов.
 
- Г-н Костадинов, в крайна сметка напускате или сте уволнен?
- Аз искам хората да знаят истината и ще им я кажа в очите. Тръгвам си сам. Решението ми не е от вчера. От известно време обмислям да напусна...
 
-Защо тогава в медиите се появи информация, че сте уволнен.
-В медиите? Някой от ръководството да е обявил официално за моето уволнение? Не е. Историята от миналата есен се повтаря. Тогава някои медии, близки до ръководството, пуснаха същата новина. След това босовете ми се обадиха и казаха, че няма такова нещо, че трябва да остана... А аз, в интерес на истината, обмислях да напусна. Но чрез някои медии нещата бяха обърнати на 180 градуса. Сега историята се повтаря. Само че този път няма връщане назад. Напускам ЦСКА, макар че официално ще бъде обявено, че се разделяме по взаимно съгласие.
 
-Защо? Кои са причините?
-Ами това е една от причините, но тя е най-малката. Не може да се създават подобни интриги и да комуникираме помежду си чрез медии, сайтове и вестници. Аз обичам нещата да се казват пряко, директно на човек, а не чрез други. Най-малкото чрез средствата за масова информация.
 
-Кои са по-важните причини?
-Огромните разминавания в организацията. Както и липсата на пари. Заплатите се бавят постоянно. Това внася напрежение както в отбора, така и в клуба като цяло. Хората от администрацията не са получавали пари месеци наред. Нека не съм лош пророк, но е на път да се повтори случилото се миналото лято след направената селекция. Тогава се докараха много футболисти на килограм. Многократно предупреждавах, че така не бива. Взеха се играчи без знанието на треньорите. С някои изключения. Нали помните какво стана в съблекалнята. Вместо да се поучат от грешките, шефовете ги повтарят. Освен това не се мисли за детско-юношеската школа. Мястото, откъдето навремето тръгнахме аз, Ицо и Любо. Там всичко е потънало в забрава. Десетки пъти съм говорил със собствениците да се отделят пари за школата, за децата и юношите. Нека да не споменавам и за многото дългове, които ЦСКА има към бивши играчи и треньори.
 
- Как тогава клубът взе лиценз?
- Интересен въпрос...
 
 -С кого се видяхте на срещата?
-С Иво Иванов.
 
- Какво ви каза той?
-Че щом съм решил да се разделим, той и Борисов нямат нищо напротив, тъй като имало разминавания в характерите ни. Аз също мисля, че има такова несходство. В крайна сметка на никой не му е приятно да играе по свирката на друг.
 
- Кой ще ви замени в ЦСКА?
-Попитайте ръководството. Доколкото разбрах, постът ми ще бъде закрит и няма да назначат друг човек.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ