Ботев (Пловдив) приема ЦСКА в първи полуфинал за купата на България. Срещата от 19:00 часа на базата на „канарчетата“ в квартал Коматево е първа от общо три, които двата тима ще изиграят в следващите 12 дни. Реваншът е след седмица (24 април) също от 19:00 часа, но на „Българска армия“. На 29 април (понеделник) пък е мачът за първенство, който отново ще бъде в Пловдив.

През последната година двата тима играха три пъти един срещу друг в Първа лига, а балансът в тях е напълно поделен. По една победа с 2:1 и едно нулево равенство. За последно ЦСКА и Ботев играха на 16 декември 2018 година, когато „армейците“ спечелиха с 2:1 в София с два гола на Али Соу. Серкан Юсеин беше точен за „канарчетата“, но след това премина в Лудогорец и вече не е в състава на Николай Киров. Оттогава пък ЦСКА направи треньорска смяна и Любослав Пенев зае мястото на Нестор Ел Маестро.

Интересното е, че „жълто-черните“ и „червените“ се изправят в среща за купата на България за първи път от 2003 година. Тогава на осминафиналите „армейците“ записват победи с 5:0 на „Армията“ и с 2:1 на „Колежа“. Точно преди 30 години е последната среща между двата клуба на полуфинал за Купата. На 18 февруари 1989 година „червените“ печелят с 6:0 на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград.

„Армейците“ и „канарчетата“ имат още два полуфинала помежду си. Те обаче са за трофея на Съветската армия, която по това време играе ролята на национална купа. През 1955 г. ЦСКА печели с 4:2, а година по-късно Ботев взима реванш и бие с 2:1.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

FK Botev PlovdivБОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКА

Днес от 19:00 часа по Диема Спорт
Пловдив, Спортна база в Коматево
Съдия: Николай Йорданов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ботев (Пловдив): Кайзер, Джонатан, Кр. Димитров, Пиргов, Еберт, Р. Терзиев, Балтанов, Шопов, Неделев, Тонев, Вутов
Контузен: Зехиров
Наказани: няма

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Бодуров, Н. Томаш, Бикел, Пинто, Евандро, Малинов, Жоржиньо, Енрике, Соу
Контузен: Тиаго
Наказани: няма

Баланс за купите: 18 мача, 3 победи за Ботев, 1 равенство, 14 победи за ЦСКА, г.р. 38:16 за ЦСКА

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019