Едуард Ераносян ще се завърне в "А" група след 8 години отсъствие. Треньорът ще води Лудогорец, а съперник ще му бъде не друг, а пловдивският Локомотив.
 
Именно със "смърфовете" са свързани някои от най-хубавите моменти на специалиста като треньор у нас. От 2008 година Ераносян е треньор на кипърските АПОП и Еносис, както и на анголския Кабушкорп.
 
През септември Ераносян бе поканен от Локомотив (Пловдив) да заеме поста изпълнителен директор, но отказа, а преди това отхвърли предложение от сдружение "Бъдеще за Локомотив" да стане президент на клуба.
 
Преди дни Ераносян се разбра с Лудогорец и ще замени отстранения от треньорския пост Бруно Рибейро, под чието ръководство "орлите" записаха кошмарно представяне в евротурнирите и тръгнаха слабо в "А" група и който все още по документи е треньор на тима.
 
Очаква се в началото помощник на новия треньор да бъде подалият оставка преди дни Ради Здравков, а след седмица Ераносян да обяви своите асистенти. В щаба със сигурност ще останат испанските специалисти Серхио Марти и Хавиер Рамос, както и треньорът на вратарите Милан Стойкович.

Ераносян ще дебютира за четвърти път срещу пловдивското Локо, а досегашните му три срещи със "смърфовете" приключват със загуби - 0:5 през 2007 година като треньор на Берое, 0:2 с Вихрен Сандански в единствения си мач начело на тима и 1:6 през 2008 година начело на АПОП.