Кметът на Монтана Златко Живков първи излезе от срещата за Висшата лига, която тече в момента. От него официално станаха ясни трите основни условия, които всеки клуба трябва да покрие, ако иска да участва в евентуалната нова Висша лига. Преди това, разбира се, те трябва да получат одобрение от отборите.

Oтборите-кандидати преди началото на сезона трябва да внесат парична гаранция в размер на около 1,5 милиона лева, да имат добър терен и осветление.

Освен това клубовете в новото ни елитно първенство ще трябва да покрият и други условия, които предстои да се дискутират на течащата в момента среща в хотел "Маринела". Идеята е новото първенство да е с до 16 тима, но не е ясно дали ще се намерят кандидати, за да покрият критериите.

Кметът на Монтана Златко Живков каза пред журналистите, че напуска по-рано срещата, тъй като бърза за волейболния финал между Монтана и Добруджа.

Презентация пред представителите на клубовете направи и холандският представител, който разясни как са структурирани белгийското и холандското първенство.