Ситуацията в българското футболно първенство стана притеснителна заради разпространението на COVID-19 сред отборите. В момента три клуба са критично засегнати. Царско село има обявени 14 играчи с положителни PCR тестове. В Левски и Славия са с по 11.

Заради това БФС отложи мачове на трите тима. Ако в още два отбора пламне заразата от коронавирус, БФС ще се принуди да спре за неопределен период от време родния шампионат. Това гласи правилникът, който бе пуснат преди началото на сезона.

Днес се очакват и резултатите от направените изследвания на футболистите на Ботев (Пловдив), след като стана ясно, че лидерът на „канарчетата“ Тодор Неделев е заразен.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Според направените промени в правилника преди началото на шампионата е упоменато, че при минимум 5 тима с поне 10 болни от COVID-19, първенството може да бъде прекратено.

ТЕКСТЪТ ОТ ПРАВИЛНИКА, КАСАЕЩ СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 В ПЪРВЕНСТВОТО
1. Среща от професионалния футбол може да бъде отлагана при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в един от двата отбора участници.
2. Първенството може да бъде прекратено временно при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба от Първа професионална лига и при наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 7 (седем) клуба от Втора професионална лига.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството