Организаторите на юбилея на "Левски" дадоха подробности около събитията, които ще се проведат на 23 и 24 май. На 23 май (петък) ще бъде апогеят на празника с мача срещу Лацио на Националния стадион "Васил Левски".

"Всичко започва в 10:30 часа, когато призоваваме всички фенове да помогнат за подреждането на хореографията на Националния стадион. Този път това няма да бъде само на сектор "Б", а на целия стадион", заявиха организаторите.

В 14:00 часа започва хепънинг пред Националния стадион "Васил Левски", на който ще се продава бира и храна на феновете. Сцената е подарък от левскар за юбилея. "Изпълнителите, които ще вземат участие на тази сцена, го правят абсолютно безвъзмездно, защото имат големи сини сърца. Парите на фондацията, които са събрани, гледаме да ги пазим и да не ги разхищаваме. Опитваме да убаждаваме всеки един, който участва, да го прави безвъзмездно или срещу символична сума", заявиха още от организационния комитет.

"Най-късно до 19:30 часа призоваваме всички привърженици да са на стадиона. Официалната част започва в 19:45 часа, когато започва награждаването на заслужилите спортисти. Осигурили сме подобаваща охрана на събитието, никой не трябва да се притеснява. Молим обаче хората да не носят собствена пиротехника, всичко ще бъде контролирано, за да няма проблеми. Ще има деца, жени - всичко трябва да бъде направено професионално. Отиваме да се забавляваме. Нека се радват всички. Имаме уверение, че градският транспорт ще бъде с увеличено работно време", казаха днес на "Герена".

"Изготвили сме специална програма за юбилея за мача на цена 3 лева. Ще бъде в ограничени бройки, вътре ще има имената на всички от "Клуб 100", които са били дарители, както и на спонсорите ни. След като завърши мачът ще има спектатъл, който оставяме в тайна. Започва точно в полунощ и с него ще отбележим следващите 100 години. На 24 май в 11:00 часа на могилката пред 22-ра гимназия (бивша Втора мъжка) ще има официална част, на която ще присъстват наследниците на основателите на нашия клуб. Те ще бъдат наградени на това място. След това тръгваме на шествие от могилката до нашия патрон на Апостола на свободата", допълниха организаторите.

Ето част от събитията за юбилея
10:30 часа - подреждане на хореографията на Националния стадион "Васил Левски"
14:00 часа - хепънинг пред Националния стадион
19:30 часа - най-късен час за влизане на стадиона
19:45 часа - начало на награждаването на заслужили спортисти на "Левски"
21:45 часа - "Левски" - Лацио
00:00 часа - пиротехническо шоу за юбилея

24 май
11:00 часа - събиране на могилката пред 22-ра гимназия (бивша Втора мъжка)
Шествие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски