“Конгресът на БФС ще се проведе през февруари, а не през януари. Доскоро имаше вариант и за януари, но той отпадна. Сега мога да ви потвърдя, че събитието ще бъде през февруари. Все още не е станала ясна точната дата, но най-вероятно форумът ще се състои в средата на месеца”, заяви пред БЛИЦ президентът на футболната централа Борислав Михайлов.
 
Според наши източници конгресът ще се проведе почти сигурно на 18 февруари (вторник) или в някой от дните от седмицата между 17 и 20 февруари.
 
Той не пожела да коментира заминаването на Стоичков за Щатите, което е очевиден знак, че Камата се отказва от битката за президентското място в БФС. Както вече се писа, Ицо ще остане половин година в Маями, тъй като е в екипа на мексиканската тв компания “Телевиса” за предстоящото световно първенство в Бразилия през юни.
 
“Аз нищо не знам и нищо не мога да коментирам. Но в интерес на истината не мога да се притеснявам от никого преди конгреса”, категоричен бе Михайлов.

"Заседание на Изпълкома идния понеделник няма да има. Просто ще се проведе оперативна среща, свързана с организацията на конгреса", уточни Боби.
 
Босът на БФС разкри пред БЛИЦ, че днес пътува за Билбао за заседание на Изпълкома на УЕФА.
 
“Сбирката ще се проведе в Испания, тъй като се навършват 25 години от назначението на Анхел Мария Вилар за президент на испанската футболна федерация. Ще бъдат разгледани и обсъдени доста въпроси и проблеми, свързани с европейския футбол. Цели 38 точки ще разглеждаме”, каза още Борислав Михайлов.