Единият от петте международни съдии на България ще ръководи вечното дерби ЦСКА - Левски, което е в събота от 16:30 часа на "Васил Левски". БЛИЦ СПОРТ научи, че фаворит да надува свирката в очаквания с голям интерес сблъсък между "червени" и "сини" е Ивайло Стоянов.

35-годишният съдия от Петрич до момента е ръководил едно издание на вечното дерби. Стоянов ръководи мача на 25 октомври 2014 година, когато ЦСКА отвя Левски с 3:0 след голове на Тони Силва, Сержиу Буш и Борис Галчев. Това беше и последното издание на вечното дерби, което тази събота се завръща и приковава вниманието.

Преди дни Стоянов беше главен рефер на евроквалификацията за младежи Чехия - Молдова (4:1), а от началото на сезона в Първа лига не е бил на мач на ЦСКА. Под негово ръководство пък Левски победи Лудогорец с 1:0 в третия кръг на 13 август, като това му е единствената поверена среща на "сините" от началото на шампионата. Въпреки успеха, от "Герена" бяха недоволни от съдийството на Сватбата и подадоха жалба срещу него.

Информаторите на БЛИЦ СПОРТ твърдят, че на 90% вечното дерби ще бъде поверено именно на Ивайло Стоянов, а Никола Попов, Георги Кабаков и Станислав Тодоров са с по-малки шансове.

Очаква се в четвъртък Съдийската комисия да обяви нарядите за 10 кръг в Първа лига.

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига