Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обясни по какъв начин и откъде идват парите в клуба. Най-много са от основния акционер “Лира Инвестмънтс” – 2,6 милиона лева. 2,2 милиона лева са дошли от трансфери, а 1,6 от акционери извън “Лира Инвестмънтс”. “Трябва да покачим приходите от реклама, от пазарни продукти. Имаме резерви и в медийната политика, но като цяло смятам, че отборът е изведен на добра перспектива”, заяви Томов.

“Понеже съм пряк участник в тази селекция, която бе направена през юни. Или трябваше да останем с футболисти над 30 години, или да рискуавме и да заложим на нова генерация млади футболисти. Второто бе верният избор и сега треньорското ръководство трябва да реализира този потенциал. Средната възраст на отбора е 25-25 години, което означава, че има три години перспектива за бъдещето. Една година по-късно пътят е открит”, допълни шефът.

“Да, загубихме пари от отпадането от Зимбру, но за една загуба не заменям цяла стратегия. Ние работим за бъдещето”, каза още Томов.

Какво е изискването на УЕФА за финансовия феърплей? “В три поредни години трябва да влезем във финансова рамка. Предишните две години имаме общ дефицит заради хубавците от предишното ръководство. Тази година, за да влезем в тази рамка трябва да излезем на финансов плюс. Смятам, че ще се справим. Никой не ни вярваше, но кой ни вярваше, че ще вземем лиценз и миналата година. УЕФА е запозната с изключително позитивните неща в клуба, какво и как плащаме. Годишната издръжка на клуба е 7-8 милиона. Връщането назад и плащането утежняват нещата”, коментира по случая Александър Томов.

Ето откъде идват приходите в ЦСКА:
2,6 милиона лева от Лира Инвестмънтс
1,4 милиона лева е увеличен капиталът на клуба
2,2 милиона лева от нови трансфери
1,6 милиона лева от акционаери извън Лира Инвестмънтс
0,7 милиона лева от вземания от други клубове
0,8 милиона лева от билети и други по-малки размери
Общо 9,3 милиона