Вестник "ШОУ" първи разкри новината, че Наско Сираков готви автобиографична книга. След това авторът Павел Колев я потвърди и ето, че творението се очаква до дни на пазара. Точно в дните, в които "Левски" навършва 100 години. "Наско Сираков - Единакът" ще бъде в две части, казва Павел Колев, тъй като не е успял да събере всичко само в една книга.

Ето какво пише авторът на книгата Павел Колев:

"Когато през 2010 г. Илиана Раева ми се обади с предложението да напиша книга за Наско Сираков, се почувствах поласкан. Страхът, че няма да се справя, дойде малко по-късно. Опитах се даже да откажа, но който познава Илиана, знае, че тя не приема "Не" за отговор. Настояваше аз да съм авторът на нейния грандиозен подарък за 50-годишнината на любовта на живота й. "Ти познаваш цялото семейство най-добре! Искам хората да разберат какъв е истинският Наско Сираков. Не Сираков от телевизора и футболния терен! А мъжът, съпругът и бащата!"

Задачата се оказа по-трудна, отколкото си представяхме. И тя, и аз. Хората, с които трябваше да се срещна и да разговарям, защото са приятели с Наско Сираков от години, се оказаха толкова много, че вероятно нямаше да ми стигне цял живот, за да се справя. И все пак най-важните присъстват в тази книга. Всъщност, след броени дни ще публикуваме само първата част. Нямаше как да събера всичко в една книга. Затова ще има и втора. Която е не по-малко интересна.

Наско Сираков е мъж, богат на приятели. Това няма как да е случайно. Защото е преди всичко Мъж. От рядка порода, която в днешното метросексуално време е на изчезване. Мъж, пълен с противоречия, слабости, но и с много сила и страст. Ако прочетете тази книга, ще разберете какво имам предвид. И със сигурност ще го познавате по-добре."

"Посвещавам тази книга на моята единствена любов Илиана, на двете ми съкровища - Славея и Виолета, на родителите ми и брат ми, и на моята съдба - "Левски", по случай 100-годишния юбилей!" Наско Сираков.

000000000000000000000000000000000002.jpg