Етър гостува в Съединение на местния Гигант в поредната си контрола от предсезонната подготовка и отстъпи с 2:3. Това бе шеста проверка на „виолетовите“ – за пореден път на чужд терен поради липса на нормално игрище във Велико Търново, пише sport-vt.com. Съперникът се намира на осмо място в Югоизточната „В“ група.

Етър започна в състав: Венци Димитров, Борис Бисеров, Росен Ванков, Мариян Иванов, Милен Николов, Тодор Чирпанов, Цветелин Борисов, Пламен Пенев, Николай Николаев, Димитър Байдаков и Добрин Петров.

За първи път в състава в контролите попадна възстановеният от травма капитан Росен Ванков. Още в първата минута домакините имаха опасна атака, завършила с удар, спасен от вратаря Венци Димитров. Гигант поведе в 5-ата минута, когато след грешка във „виолетовата“ отбрана нападател излезе сам срещу Димитров и вкара за 1:0. Избраниците на Сашо Ангелов отговориха с атака на Николай Николаев, който надбяга двама защитници, но би леко и вратарят улови. После играта се пренесе в центъра и почти без положения пред двете врати. В 27-ата минута домакините направиха още една добра атака, но Венци Димитров спаси.

В 30-ата Сашо Ангелов извади от игра Добрин Петров и пусна Благовест Ангелов. Тъкмо той изравни в 33-ата минута с много красив гол. Благо бе намерен с прецизно центриране от Борисов и от воле прати топката с парабола в гредата и в мрежата – 1:1. Етър можеше да поведе две минути по-късно, когато Николаев проби и подаде на Благовест Ангелов, а той изведе Байдаков. Ударът му прати топката в напречната греда, оттам тя тупна на голлинията и бе изчистена от защитник.

Домакините пък имаха възможност в 43-ата минута, когато нападател видя, че Венци Димитров е излязъл напред и опита от 35 метра да го прехвърли, но стражът на гостите се върна навреме и изби топката изпод гредата в корнер. Почивката дойде при 1:1.

Етър поведе в резултата в 53-ата минута. Байдаков проби по фланга и пусна на Николаев, който с хубав удар от десетина метра се разписа за 1:2. В игра като смени се появиха Трифонов, Додуров, Мустафов и Савов. Само за пет минути домакините обаче обърнаха резултата до 3:2. В 70-ата след центриране от фаул играч на домакините остана непокрит и изравни, а в 75-ата последва пробив през центъра и нова грешка в отбрана, довела до трети гол за Гигант. В 89-ата минута етърци можеха да изравнят, но добър удар на Николаев точно под сглобката бе изваден от вратаря на домакините. Така мачът завърши 3:2 за съперника от Съединение.