Етър и Ботев (Пловдив) завършиха при 0:0 в първа среща от 22-ия кръг на efbet лига. 

Гостите първи имаха възможност да отбележат гол, но шутът на изведения отляво в 12-ата минута Атанас Илиев мина покрай вратата.

Между 30-ата и 40-ата минута на първата част Етър натисна и на три пъти застраши вратата на гостите, но Кнежевич, Миси Мезу и Боруков не успяха да вкарат.

В началото на втората част Етър продължи натиска си и Здравко Илиев тества Аргилашки с бомбен удар от дистанция, но вратарят на пловдивчани внимаваше.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Минути по-късно домакините отново се разминаха с това да вкарат топката във вратата на Ботев, но Боруков, Крачунов и Станев не успяха в рамките на една атака.

Ботев отвърна с шут покрай вратата на Филипов, който със сигурност щеше да затрудни Иванов, ако беше попаднал в рамката.

Минути преди края Кнежевич пропусна да донесе победата на Етър, но ударът му в горния ляв ъгъл беше точен, но не достатъчно силен и Аргилашки се справи.

В края на срещата двубоят бе помрачен от грешка на съдията Валентин Железов, който не спря играта след сблъсък между Атанас Илиев и Пламен Крачунов, при който нападателят на Ботев получи аркада и напусна играта с бинтована глава.

Етър остава на последната позиция в класирането с точка по-малко и мач повече от конкуренцията, докато Ботев доближи средата с 21 точки.


ЕТЪР - БОТЕВ (ПД) 0:0


Най-важното от мача по минути:

1' Начало на срещата.
12'  Първа сериозна възможност в мача! Атанас Илиев получи отляво и стреля, но покрай вратата на домакините.
30'  Страхотен шанс и за Етър! Миси Мезу изведе Кнежевич, но ударът му бе право я тялото на вратаря на Ботев.
37'  Здравко Илиев центрира към Миси Мезу, той стреля с глава, но не намери очертанията на вратата.
41'  Още един шанс за Етър! Центриране на Здравко Илиев, Боруков нанесе удар с глава, но пак неточно.
45' Край на първото полувреме.

46' Начало на втората част.
51'  Натискът на Етър продължава! Бомбен удар на Здравко Илиев, но Аргилашки плонжира и изби.
57'  Нова възможност за домакините! Удари на Боруков и Крачунов бяха блокирани, последва и мощен шут на Станев, който обаче премина над вратата.
70'  Шанс и за Ботев! Па Конате не успя да нанесе удар по топката в наказателното поле, тя попадна у Филип Филипов, който я изстреля моментално, но покрай вратата.
80' Центриране на далечната греда пред вратата на Ботев, Крачунов стреля с глава, но Аргилашки се намеси.
84'  Хубав удар на Кнежевич в горния ляв ъгъл, но вратарят на Ботев се протегна и изби топката.
89'  Зловещ сблъсък между Атанас Илиев и Пламен Крачунов. Кръв по главата на нападателя, но реферът Валентин Железов не видя добре ситуацията и не реагира. Докторът на Ботев нахлу на терена и играта бе спряна.
90+4' Край на мача.


ЕтърЕТЪР: 1. Христо Иванов, 44. Божидар Кацаров , 10. Миси Мезу (82  7. Милчо Ангелов), 84. Здравко Илиев, 70. Кольо Станев (88  17. Ромееш Ивей), 22. Ловре Кнежевич, 26. Мариян Иванов , 6. Пламен Крачунов, 99. Преслав Боруков (82  83. Алдаир Ферейра), 16. Симеон Мечев (82  20. Яни Пехливанов), 23. Христофор Хубчев
Резерви: 13. Анатоли Господинов, 18. Николас Фемия, 3. Хосе Кордоба
Треньор: Александър Томаш

Ботев ПловдивБОТЕВ (ПД): 33. Георги Аргилашки, 3.Па Конате, 4. Виктор Генев, 7. Маркиньос, 9. Атанас Илиев ( 90+1'  2. Джоната Перейра), 13. Мишел Еспиноса (41'  10. Славчо Шоколаров), 21. Емануел Току, 22. Реда Рабей, 23. Димитър Тонев  (78  17. Салиф Сисе), 24. Кевин Янсон, 28. Филип Филипов
Резерви: 1. Янко Георгиев, 25. Станислав Работов, 26. Мите Цикарски, 79. Атанас Чернев 
Треньор: Азрудин Валентич

Съдия: Валентин Железов
Стадион: "Ивайло", Велико Търново
Легенда:        

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Купа на България - сезон 2020/2021