Ръководството на Етър планира да премести отбора от велико Търново. Това се налага заради проблемите между турския собственик на клуба Фейзи Илханлъ и общинските съветници, кмета на града и феновете.

В момента тече подмяна на тревната настилка на стадион "Ивайло", която едва ли ще бъде завършена до началото на полусезона. От общината се възползват от отпуснати от спортното министерство 600 000 лева за ремонт на стадиона, но темповете, с които протича реконструкцията, няма да позволят на Етър да се възползва от съоръжението си през пролетния полусезон.

Именно затова от Етър ще заявят стадиона на Видима-Раковски в Севлиево за двубоите от "А" група. Така "виолетовите" няма да играят мачовете си пред собствена публика през пролетта. Една част от играчите и щаба на Етър вече се прибра в неделя в България. Осем човека, предимно великотърновците, си дойдоха от Анталия с микробус – Красен Трифонов, Ивайло Русев, треньорът Румен Данков, докторът, масажистът, както и още трима от новите играчи.

Отборът бе разпуснат в Анталия в края на миналата седмица, като трябва да се събере във Велико Търново на 14 февруари. Другата част от играчите са се прибрали по своите страни, като в сряда, 13-и, трябва да кацнат със самолет в София, съобщи Радин Хаджиев, член на Съвета на директорите.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ