Рожденият ден на ФК Етър – 24 април 1924 година беше отбелязан с емоционална сбирка. Вчера се навършиха 91 години от основаването на великотърновския клуб. Няколко десетки фенове от различни възрасти се събраха на „Майка България” точно в 19:24 ч., като часът бе подбран символично. На сбирката дойде и президентът на Етър Александър Нанков, информира sport-vt.com.

Всички заедно се отправиха към Факултета по изобразително изкуство на ВТУ, където миналата година бе поставена паметна плоча, напомняща, че в тази сграда на първия етаж преди далечните 91 години великотърновските клубове се обединяват и приема името Етър, откъдето започва славния си път „болярският” тим.

Феновете поднесоха цветя, а същото стори и Александър Нанков, който бе приготвил огромен виолетов букет. „Благодарение и на вас „виолетовата” идея продължава и се радвам, че можем заедно на направим нещо, с което да покажем на цяла България, че ние сме клуб с традиции, с име и с възможности, за което всички трябва да ни уважават”, заяви Нанков.

Футболният статистик и журналист Ангел Ганцаров припомни историческите факти около учредяването на клуба, а след края на мероприятието темата неминуемо бе преследването на целта пред сегашния отбор в първенството – задължително връщане в професионалния футбол.