Етър победи с 1:0 Видима-Раковски в първия мач на стадион „Ивайло” под ръководството на новия си старши треньор Калоян Чакъров. Той даде шанс на всички футболисти с изключение на Росен Ванков, който от следващия двубой също ще е на линия, информира sport-vt.com. Дебют направиха трима играчи, дошли на проби – централният защитник Благовест Ботев, който единствен изигра пълни 90 минути, халфът Алекс Згрипаров от Янтра и голмайсторът на Североизточната „В” група Борислав Иванов от Бенковски (Бяла).

През първата част на вратата бе Венци Димитров, в центъра на защитата Ботев и Цветан Петров, отляво М. Николов, отдясно Цонев, дефанзивни халфове Николай Петров и Илко Трифонов, в атака отдясно Николаев, отляво Колев, в средата Иван Петков и зад него Байдаков.

Гостите започнаха активно и в 15-ата минута след параболичен удар на Николай Иванов топката срещна напречната греда. Етърци пренесоха играта напред и в 22-ата минута удар на Иван Петков с глава бе избит от вратаря, а в следващата атака Байдаков бе изведен от Колев, напредна отляво и също стреля в напречната греда. Хубав удар на Иван Петков пък мина над вратата. Най-чистото положение бе в 28-ата минута, когато след грешка в защита Илко Трифонов пое топката, излъга и вратаря, но би в краката на единствения останал защитник. До почивката гостите направиха три пропуска, като Венци Димитров извади в корнер удари на Фидин и Михайлов, а Стоян Иванов пък стреля в тялото на съотборника си Михайлов. В 44-ата минута Мартин Николов бе изведен добре и стреля силно, но вратарят на Видима боксира.

След почивката на терена за Етър от игралите през първата част остана само Благовест Ботев, а в игра влязоха нови десет – Ивайло Петков (към края заменен от третия вратар Иван Велков), Бл. Ангелов, Борисов, Хаджииванов, Тодоров, Кадир, Додуров, Калчев, Згрипаров и Б. Иванов.

Второто полувреме започна с натиск на новата формация на "виолетовите". Борислав Иванов показа хъс и активност, негов опасен удар бе изваден от вратаря, а хубав диагонален изстрел на Ивайло Тодоров мина до гредата. Единственият гол падна в 51-ата минута – Цецо Борисов центрира отдалеч от фаул и Ивайло Тодоров с глава завъртя топката в мрежата за 1:0.

И двата отбора играха открито и имаха възможности. Две-три хубави прояви имаше вратарят Ивайло Петков, който в 58-ата минута извади в корнер удар на Георги Стойчев, в други два случая излезе навреме и предотврати опасности. Удар на Цецо Борисов бе отразен от стража, а в 86-ата минута Юсмен Кадир бе изведен сам срещу вратаря, но стреля в тялото му. Така Етър записа победа с 1:0 и след края бе изпратен с аплодисменти от публиката. Рефер на двубоя бе Стоян Денев, който се справи безупречно, с асистенти Ивайло Атанасов и Милен Арабаджиев, който пък бе рожденик. В сряда „виолетовите” връщат визитата на Видима-Раковски в Севлиево.