Етър привлече трима нови футболисти. Това са Мартин Станкев, Мартин Сечков и Милчо Макенджиев.

Първият е нападател и парафира 2-годишен договор с клуба. Сечков и Макенджиев също се обвързват с "виолетовите" за срок от 2 г.

Станкев е роден на 29 юли 1989 г., висок е 180 см и тежи 78 кг. Играл е в Спортист (Своге), Марек, а от 2009 г. бе във Вихрен (Сандански). Ще бъдат търсени и нови футболисти за подсилване на атаката.

Сечков е роден на 17 ноември 1986 г., защитник. Още като юноша преминава от Велбъжд в Локомотив (Пловдив). Бил е преотстъпван на Миньор (Бобов дол) и Миньор (Перник).

Милчо Макенджиев пък е роден на 31 октомври 1989 г. в Петрич, също защитник. Висок е 187 см, тежи 80 кг. Играл е в Пирин (Бл), Гавoрaно (Италия), Локомотив (Мездра), Несебър, Сливен.

Освободени от Етър бяха дошлите на проби Васил Костов, Благомир Мастагарков и Кехайов. Тестове при "виолетовите" от днес започнаха двама футболисти - камерунецът Бенджамин Н`Джемо, който е ляв бек, и Кристиан Кръстев. Първият е играл в "Ботев" (Пловдив), Славия и Спортист (Своге).

Кръстев е роден на 7 януари 1991 г., офанзивен халф. Юноша е на Пирин, след това преминава в Славия и досега във Вихрен (Сандански), като бе в полезрението и на Берое.

Две контроли ще изиграят "виолетовите" през седмицата. В сряда те ще срещнат Тунджа (Ямбол), а в събота приемат на "Ивайло" новака в "А" група Лудогорец (Разград).