Етър привлече на работа в клуба бившия национал и бронзов медалист от САЩ`94 Илиян Киряков. Легендата ще изпълнява две функции едновременно – ще работи за индивидуалното усъвършенстване на футболистите – от деца до мъже, и в същото време като селекционер в школата.

Днес Киряков дойде на стадион “Ивайло”, където се срещна с президента на клуба Александър Нанков. Екснационалът получи от него специално поръчана виолетова фланелка с №10 и името си на гърба.

Роденият на 4 август 1967 година Киряков е шампион на България, носител на Купата на БФС и полуфиналист за купата на страната през 1991-а с Етър.

“Много съм радостен, че такава знакова фигура за Велико Търново и българския футбол идва на работа в Етър. Започваме да акцентираме още по-сериозно върху индивидуалната работа с футболистите. Румен Данков работи с вратарите, родени до 2003 г. С по-малките вратари пък ще работи Венци Димитров. Киряков е човек с авторитет, ще работи с деца, младша, старша възраст заедно с директора на школата Никола Велков, за да имат нашите футболисти още по-завършен вид. В същото време ще е и в ролята на селекционер. Знам, че вече е работил това. Не на последно място той ще се занимава и с най-малките”, заяви пред sport-vt.com Александър Нанков.