С календари на Етър за 2011 година ще зарадва ръководството на великотърновския клуб феновете си. Вече са поръчани първите 1000 бройки, които ще бъдат пуснати в продажба преди мача със Славия за Купата на България. Цената на календарите е 2 лева.

"Всички, които не успеят да се снабдят с календар, ще могат да го направят и на мача с Банско, за който ще бъде отпечатан нов тираж", заяви прокуристът на "виолетовите" Стефан Атанасов.

Етър ще приеме Славия в събота - 4 декември. Това стана окончателно ясно, след като ръководството на "белите" отказа предложението на "виолетовите" 1/8-финалът за Купата на България да бъде изместен.

Великотърновци имаха идея срещата да се играе на 8 декември, понеже на 4-и по програма приемат Банско в последния есенен кръг от Западната "Б" група.

"Виолетовите" не са подавали официална молба за преместване до БФС, а само са провели неофициални разговори с ръководството на Славия, поясни пред sport-vt Стефан Атанасов.

"Не виждам смисъл да приемаме предложението на Етър", заяви треньорът на "белите" Емил Велев.

"Не мога да държа футболистите 10 дни след края на първенството. За Етър е все едно дали ще играят първо с нас, а после с Банско, или обратното", добави Кокала.

Така окончателно мачът остава в събота от 13:00 часа на стадион "Ивайло". Последната среща от есенния дял на първенството Етър - Банско пък ще се играе на 8 декември (сряда).

От Славия пък организираха екскурзия за своите фенове за съботния мач. Цената на пътуването за столичани е 15 лева до Велико Търново, като групата тръгва в 8:00 часа от стадиона в "Овча Купел". По традиция минимум 150 фенове подкрепят "белите" при техните гостувания, но сега се очаква те да са доста повече.

От великотърновския клуб са впечатлени от условията в Луковит, където отборът нощува преди последното гостуване в Бяла Слатина. В 4-звездния хотел тимът бил посрещнат с надпис "Добре дошли, Етър", а посрещането и отношението били перфектни. Специално изработени табелки с логото на Етър имало навсякъде, дори на шестте заявени паркоместа. Както е известно, ръководството на "виолетовите" прави всичко възможно да осигури професионални условия за подготовка на играчите, като отборът задължително пътува ден преди мачовете и има осигурени възстановителни тренировки и всички удобства. /БЛИЦ