Втора поредна загуба с 0:2 записа третодивизионният Етър Велико Търново. След като отстъпиха на „Раковски” във вторник, вчера „виолетовите” паднаха със същия резултат и като гост на Спартак (Плевен).

Избраниците на Сашо Ангелов започнаха добре мача и първи стигнаха до голова възможност. Хубава атака със захождане по фланга завърши с пас към Димитър Байдаков, който от чиста позиция пропусна да открие резултата. В 27-ата минута Тихомир Тодоров от състава на домакините изненада с далечен удар Венци Димитров за 1:0.

До почивката “виолетовите” имаха още един отличен шанс да се разпишат, но неколцина се разминаха с кълбото в наказателното поле на домакините, пише sport-vt. Като цяло играта бе равностойна, без други опасни ситуации пред двете врати.

След почивката старши треньорът на гостите от Велико Търново Сашо Ангелов направи смени и опита да пренесе действията в половината на плевенчани, които пък смениха тактиката си и заиграха на контри. Опитните състезатели на домакините успокоиха темпото и изчакаха възможност да решат спора окончателно. Тя дойде след пряк свободен удар в полза на Спартак. Любомир Тодоров го изпълни, Венци Димитров отби, топката обаче попадна в непокрития от бранител Йоан Петков, който в 59-ата минута покачи на 2:0. Малко по-късно бившият играч на Академик (Свищов), а сега в Спартак - Васил Бънов, получи травма в рамото и бе откаран на преглед в болница, а играта се завъртя в центъра на терена.

“Не съм доволен от представянето, но ще продължа да налагам млади футболисти от Велико Търново. Сега най-важно е да развием качествата им и да получат своя шанс”, коментира лаконично Сашо Ангелов.

Наставникът на плевенчани Бойко Цветков, бивш играч на Етър, определи “виолетовите” като здрав и стойностен отбор.

Съставът на Етър:
В. Димитров, Савов, Петров, М. Иванов, Николов, Трифонов, Бл. Ангелов, Николаев, Байдаков, Караиванов, Расимов (Захариев, Гинчев, Н. Иванов, Тасев).