Новият Етър допусна първа загуба в контролите, след като във всичките си мачове досега имаше само победи без допуснат гол в мрежата си. “Виолетовите” гостуваха на третия в последното първенство на “Б” група “Раковски”, който е сателит на “Ботев” (Пловдив) и паднаха с 0:2.

Срещата бе гледана от председателя на Управителния съвет на великотърновския клуб Александър Нанков, колегата му общински съветник Николай Илчев, бившия старши треньор на Етър 1924 Цанко Цветанов, а на скамейката на домакините бе Калоян Чакъров, който е треньор на вратарите на “Раковски”.

Треньорът на Етър Сашо Ангелов започна с Венци Димитров на вратата. На десния фланг на отбраната постави Цецо Петров, на левия Николай Николаев, а двойка централни защитници бяха Росен Ванков и Мариян Иванов. В 38-ата минута обаче Ванков напусна принудително и бе заменен от Милен Савов, който застана отдясно, а Петров влезе в центъра на отбраната.

Като вътрешни халфове започнаха Благовест Ангелов и Илко Трифонов, като външни Мартин Николов и Димитър Байдаков, а в атака действаха Стефан Гинчев и Кадер Расимов.

Домакините имаха превес в началото, но без да застрашат сериозно Венци Димитров. Първият гол падна в 20-ата минута след грешка на етърци. Те сгрешиха при изнасянето на топката, съперникът ги хвана на контра, Цветан Павлов проби по фланга и след рикушет в крака на Ванков топката влетя в мрежата за 1:0.

Великотърновци имаха своите шансове в атака. Два-три опасни пробива направи Байдаков, Илко Трифонов стреля с глава над гредата, а Стефан Гинчев остана под топката след центриране от ъглов удар. Добра възможност имаше и в 33-ата минута, когато защитник на “Раковски” подари топката на Кадер Расимов в наказателното поле, но той стреля слабо и спечели само корнер.

Двамата треньори направиха доста смени след почивката, като влязоха предимно млади момчета, включително и родени през 1996 г. За Етър в игра се появиха Стоян Марков, Светослав Караиванов, Бисер Стоянов, Стамен Тасев, Алиш Хаджимустафа и Николай Иванов. Последният можеше и да изравни при грешка на бранител, който му остави топката в пеналта, но Иванов не успя да вкара. В 75-ата минута Лъчезар Ангелов намери технично Иван Спасов и той с удар от въздуха покачи на 2:0, а в самия край Венци Димитров отрази силен шут на Божидар Васев.

“Имахме своите възможности. На смятам, че по-добре стана така, защото друг резултат на фона на показаното щеше да е заблуда за футболистите, не за мен. Продължавам да налагам младите и смятам, че това е пътят, защото такава е и тенденцията в българския футбол”, коментира пред sport-vt след мача треньорът Сашо Ангелов.

В петък Етър има поредна проверка срещу добър съперник - гостува на Спартак (Плевен), който неотдавна победи като гост с 3:2 Локомотив (Горна Оряховица).

Съставът на Етър: В. Димитров, Петров, Ванков, М. Иванов, Николаев, Бл. Ангелов, Трифонов, М. Николов, Байдаков, Гинчев, Расимов (М. Савов, Ст. Марков, Караиванов, Б. Стоянов, Тасев, Хаджимустафа, Н. Иванов)