Етър не спира със селекцията, като привлече още един опитен играч със стаж в европейския футбол. Става въпрос за 29-годишния Сам де Меестер, юноша на холандския Фейенорд и после футболист в Белгия и Германия.

Меестер бе тестван в контролата с Бенковски (Бяла) и сериозно впечатли с качествата си старши треньора Георги Тодоров, за разлика от изпробваните преди това в Етър двама французи, нигериец и двама холандци.

"Играе като офанзивен халф. Веднага си личи, че е научен футболист и че идва от сериозна школа", коментира Тодоров.

Етър ще подпише 3-годишен договор с футболиста, съобщиха от ръководството.

Самюел де Меенстер е роден на 11 януари 1982 г. във Франция, но е белгиец. Висок е 177 см. Юноша е на Зюлте Варегем, откъдето е привлечен в школата на Фейенорд. Започва да играе в Екселсиор (Ротердам). Послед кариерата му преминава през белгийския първодивизионен Серкъл Брюж, където има 26 мача и 7 гола, и немските Аугсбург и Герстхофен.

Междувременно украинският Севастопол изпрати жълтата карта на нападателя Александър Младенов, като се чака единствено потвърждение от украинската федерация. Днес прокуристът на Етър Стефан Атанасов е в БФС, където ще картотекира Александър Томаш, Борислав Георгиев и евентуално Младенов, ако до края на деня документите му успеят да бъдат уредени.