Етър записа поредна победа, този път с 2:0 като гост на Гигант (Белене). Мачът се игра край Дунава, тъй като есента домакинствата бяха разменени заради ремонта на стадиона в Белене. И този успех, както в Габрово преди седмица, обаче дойде с икономична игра на „виолетовите”. Теренът бе изключително лош и попречи на действията, но и усилията на етърци не задоволиха, пише Sport-vt. Много малко бяха опасните положения през първата част.

Първо удар на Любо Генчев мина до гредата, после в 28-ата минута след хубава комбинация Джихат Кямил от отлична позиция от 7-8 метра засече топката, но тя мина над гредата. До почивката още един шут на Стефан Христов от дъгата на наказателното поли мина над напречната греда.

След паузата Мартин Николов се появи на мястото на Явор Генчев. Отново опитният Петър Димитров бе автор на решаващ гол за „болярите”. В 48-ата минута след комбинация с Александър Кирилов и диагонален удар в далечния ъгъл Пепи Димитров даде преднина на етърци – 0:1.

Минималният аванс обаче за малко не изигра лоша шега на гостите. В 69-ата минута беленчани едва не изравниха. От фаул от 22 метра топката бе насочена опасно под самата греда, но Емил Михайлов отлично спаси.

Всичко бе решено в 75-ата минута, когато падна и вторият гол. Джихат Кямил стреля, вратарят на Гигант изби и Стефан Христов с добавка удвои резултата. До края в игра влязоха и Байчев и Бенков на мястото на Минков и Кямил.

Играта на „виолетовите” срещу поредния посредствен отбор обаче не впечатли и трябва да светне като червена лампа за следващите мачове. Дано след идването на Ферарио Спасов нещата се подобрят, но преди това предстои крайно тежко гостуване на Вихър (Славяново).

Съставът на Етър: Михайлов, Русев, Скерлев, Минков (84 Байчев), Кирилов, Яв. Генчев (46 Николов), Кямил (88 Бенков), Анев, Л. Генчев, Христов, Димитров

 Kласиране, програма и резултати в четирите "В" групи - ТУК !!!