22-ма футболисти започнаха подготовка с Етър за новото първенство. Заменилият Сашо Ангелов треньор Калоян Чакъров изведе отбора за първо занимание на стадион „Ивайло” под аплодисментите на „виолетовата“ агитка.

Целият отбор от миналия сезон се запазва с минимални изключения. Липсваше единствено заминалият на проби в Созопол Мартин Николов и освободеният Мариян Блажев. Благовест Ангелов не тренира, тъй като се възстановява след операция от херния, а Борис Бисеров лекува кръстни връзки, информира sport-vt.com. Новите имена са нападателят Иван Петков и Николай Петров. Иван Петков е роден във В. Търново на 22 януари 1985 г. Син е на бившия футболен рефер, а сега член на Съдийската комисия към Зоналния съвет на БФС Александър Петков. Почти цялата му професионална кариера премина в Калиакра (Каварна), с който игра и в елита.

Халфът Нико Петров е добре познато име, той бе известно време и капитан на Етър 1924 в „А” група. Юноша е на “Левски”, преминал е още през Славия, Спартак (Варна), Светкавица, а миналия сезон бе в Локомотив (ГО).

Осем контролни срещи ще изиграе Етър по преме на лятната подготовка. Първата е на 12 юли с дублиращия тим до 21 г. на шампиона Лудогорец и ще е в Трявна или В. Търново. Датата 16 юли е свободна и се търси съперник, а на 19-и “виолетовите” ще посрещнат Видима-Раковски. Четири дни по-късно е ответният мач в Севлиево. На 26-и великотърновци ще гостуват на Черноморец (Бургас), а на 30 юли – на Дунав. Последните два мача на 3 и 10 август ще бъдат срещу отбори от „В” група, вероятно с Павликени, Бенковски (Бяла) или Светкавица.