Пристигането на ЦСКА в Бенгази предизвика същинска еуфория. "Армейците" останаха приятно изненадани от невероятното посрещане от страна на своите либийски домакини. Десетки местни с български и либийски флагове приветстваха играчите на Димитър Пенев направо от самолета като се чуваха и скандирания "ЦСКА шампион!".

След това всички бяха въведени в специална зала, където имаше приветствени слова. Думата за кратко беше дадена и на боса на ЦСКА Димитър Борисов, който благодари за топлото посрещане.

На българската делегация бяха поднесени торти и безалкохолни напитки, а отвън репортери дебнеха за интервюта, съобщава пратеникът на "Гонг". Пред камерите застана Димитър Борисов, който говори пред местните медии. Българите, работещи в Бенгази, пък бяха възнаградени за търпението си и се снимаха с футболистите.

"Червените" са настанени в петзвездния хотел в Бенгази "Тибести". В него изрично се забранява влизането с автомати и други огнестрелни оръжия. От аерогарата до хотела "армейците" бяха зорко охранявани от униформени с автомати, а на ключови кръстовища имаше пикапи с картечници. Войниците и цивилните граждани, които виждаха автобусите от делегацията на ЦСКА спираха и поздравяваха българите.

В същото време програмата на "червените" претърпя промяна. Мачовете от тристранния турнир, в който ще участват още Ал Насър и Ал Ахли ще се играят в понеделник и сряда, а не както се знаеше предварително - в неделя и вторник. Засега обявените начални часове остават – 17:30.

За победителя ще има купа и специална награда. Мачовете ще се играят на по-малкия стадион в Бенгази, който е 10-хиляден и на него домакинства Ал Ахли.

4_1.jpg

10_1.JPG

3_6.jpg