Футболната година за “Левски” приключи с победата с 1:0 над Спортинг (Лисабон). Спекулациите около бъдещето на някои играчи на “сините” обаче тепърва ще започват, ако се съди по информациите от страниците на спортната преса.
 
Вестник “7 дни спорт” твърди, че Гара Дембеле е бил наблюдаван от хора на Газиантепспор, Генчлербирлиги, Киево, Блекбърн и Локомотив (Москва). Интересът на Киево бил провокиран от мениджърката на острието мадам Сокена Ба. Двата турски клуба не били дошли само с оферта, а Газиантепспор бил приготвил и 2,5 милиона евро за новоизлюпения национал на Мали.
 
Според “Тема Спорт” тимът на Ивелин Попов имал и друг вариант за привличането на Дембеле. Схемата поразително прилича на тази, с която взеха Попето. Турците можело да вземат нападателя на “сините” под наем за 6 месеца срещу 400 000 евро, а след това вероятно да го откупят срещу 1,8 милиона евро.
 
Хора от Китай също били на “Герена” заради Дембеле и според “7 дни спорт” дори имали по-висока оферта от тази на Газиантеп. “Тема Спорт” твърди, че те нямат шанс в битката за подписа на юношата на Оксер, тъй като самият той едва ли ще приеме да играе в Далечния Изток. Китайците обаже били пренасочени да обърнат внимание на защитата на “сините” и по-специално на Иво Иванов. Азиатците имали проблеми в отбраната и бившият футболист на Берое можело да им свърши работа.
 
Пак според “7 дни спорт” към защитата на “Левски” е обърнал погледа си и полският Висла (Краков). Хора на клуба били в София по покана на мениджъра Николай Жейнов. Тяхна цел били изявите на Йордан Милиев. Те вече били гледали записи на централния защитник, а сега искали да се уверят и на живо в качествата му. Хората на Висла огледали и халфовата линия на “Левски”, като се концентрирали върху Владимир Гаджев и Сержиньо Грийн.
 
Изданието твърди, че специално заради Гаджев на стадион “Георги Аспарухов” е имало и скаут на Ред Бул Залцбург, който бил придружен от човек, който у нас е бил забелязван покрай Лотар Матеус. Емисарят на Локомотив (Москва) имал и друга цел освен Гара Дембеле и това бил македонският национал Дарко Тасевски.
 
Жоазиньо също бил интересен на редица наблюдатели. Турският Генчлербирлиги имал сериозно желание да вземе бразилеца и за трансфера е заделен 1 милион евро. Може да се окаже, че ще трябва да платят 1,5 милиона евро за лявото крило, твърди “7 дни спорт”. Това е така, тъй като част от трансферните права на бързака се държат от бразилския Португеза. Според “Меридиан Мач” неочаквано е спаднал руския интерес към Жо, след като до скоро отбори от страната били готови да броят 1 милион долара./БЛИЦ