Европейският шампион c Гърция за 2004 година Юркас Сейтаридис иска рекордна заплата от "Левски". Снощи бе решаващата фаза на едномесечния пазарлък с десния защитник.

Юркас, чието име по паспорт всъщност е Йоргос, се надява на заплата около 250 000 евро годишно на „Герена", с което ще е №1 в клуба, пише "Труд". Сумата изглежда скандална за подобен периферен пост на терена, но, от друга страна, Сейтаридис е истинска звезда. И ще е най-голямото име в „А" група при подпис с "Левски". Ще трябва обаче тепърва да доказва, че не е останало само името...

Договорът на звездата с Панатинайкос изтече през юни и клубът отказаза да го поднови. Миналия сезон бранителят записа 23 мача в гръцкото първенство. Активът показва - макар вече на 32 години, още не е „бивш футболист".

Тодор Батков потвърди, че преговорите със Сейтаридис вървят с пълна сила.

Сейтаридис всъщност не е за парите - неговият баща е мултимилионер. Футболистът кара бяло Ламборгини за стотици хиляди евро. Култовият за Атина плейбой би паснал отлично не само в „синята" отбрана, но и в нощния живот на София. Юркас е известен също с високо самочувствие, чепат нрав и разправии с началници.

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ